torstai 23. elokuuta 2012

Stailauspäivä

Tänään meillä oli Hetan kanssa salonkipäivä! Turkki oli päässyt vähän kehnoon kuntoon, mutta nyt turkki kiiltelee oikein nätisti ja tuoksuukin tosi hyvälle.
Neidillä oli tosi paljon takkuja mahassa, tassuissa ja kaulassa. Suurinpiirtein kaikki kuitenkin saatiin auottua ja Heta nautti toimituksesta oikeinkin kovasti. Taisipa jopa pari kertaa nukahtaa takkujen selvityksen aikana. Tämä hurtta ainaki tykkää huomiosta ja harjaamisesta ja se ei kyllä haittaa yhtään.


Peseminen olikin sitten juttu erikseen. Se oli hiukkasen pelottavaa ja pisti tärisyttämään. Hyvin Heta kuitenkin selvisi tästäkin hirmuisesta kokemuksesta ja tyytyväisenä käpertyi pyyhkeen sekaan pesun jälkeen.
Sitten palattiinkin takaisin hoitopöydälle harjailemaan ja föönailemaan turkki kuivaksi. Fööniä Heta ei pelännyt yhtään, toisin kuin monet muut koirat.
Olen kyllä tosi yllättynyt, että koko toimitus sujui näinkin mukavasti ilman mitään suurempia ongelmia


Puhdas turkki ja tukka sekaisin
Aikaisemmin päivällä lenkillä käytäessä tavattiin uusi tuttavuus. Törmättiin hieman vanhempaan silkkiterrieri urokseen. Jonkin verran oli näissä kahdessa ulkonäkö eroa kun Hetan korvat on pystyt ja vanhemmalla pojalla oli hieman lurpat ja tupsut korvissa. En sitten tiedä kuinka samaa rotua olivat mutta samaa näköä oli myös paljon.
Heta tykkäsi kovasti uudesta kaverista, vaikka ei hirveästi huomiota saanutkaan.
(Korjasin virheeni kun luulin että silkkiterrieri ja australian silkkiterrieri olisi jotenki erikseen)

Heta joutui myös tänään olemaan yksin pitkään kotona. Huomionkipeänä koirana, tottakai sitä itku pääsi kun ovi meni kiinni, mutta palatessa kaikki tuntui olevan ihan hyvin. Tottakai neiti oli iloinen ja täynnä energiaa kun kaikki palasivatkin takaisin kotiin.

Neiti on kyllä kovasti ärhennellyt parina päivinä ja yrittänyt komentaa, mutta ongelmat on ratkaistu joko jäähyllä tai sitten muuten vain alistamalla. Heta on yleensä aika helppo saada rauhoittumaan, mutta joskus taas saa oikein urakoida.


Huomenna tulee Sanna ja Nina kyläilemään. Jännityksellä jäämme odottamaan huomisia kujeita. Lauantaina olisi tarkoitus lähteä käymään mökillä ja siellä odottaakin sekarotuinen uroskoira Eppu. Viikonlopusta tulee varmasti hauska!

2 kommenttia:

  1. Tota, eihän australian silkkiterrieri ole oma rotu? Koiranetinkin mukaan Heta on ihan silkkiterrieri :D Silkkiterrieri on lähtöisin ausseista kyllä, sekoitettu australianterrieri ja yorkshirenterrieri keskenään.<

    mutta tosiaan hän on nyt paljon siistimmän näköinen näin harjauksen jälkeen :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh se emäntä sano ettei ne oo samat :( en sit tie.

      Poista